söndag 11 oktober 2015

Debatt

I tiden

Hur lämpligt kan inte en partiledaredebatt komma? Just nu, när det blåser som mest och allt har rört till sig, har Svt lyckats boka in en debatt mellan alla partiledarna. Nästan så man tror på en större regissör i bakgrunden.

Det är verkligen upplagt för en holmgång mellan viljorna och idéerna. Tyvärr tror jag dock att det blir en tävling om skuldbeläggning och ansvarsbrist. Suck! När landet behöver handlingskraft och ledarskap verkar det vara som om just ledarskap och handlingskraft är det partiledarna har minst av. I alla fall nu när den mest tydliga och handfasta är föräldraledig.

De andra har tyvärr mer varit mer rädda för låga opinionssiffror än för kreativa, och kanske oheliga, lösningar. Man skyller ifrån sig istället för att stå upp och ta smällen och ansvaret, och folk märker detta. DÖ rasade som ett korthus i tvärdraget från  kritikernas högljudda kommentarer. Det hela påminner om ett urflippat klassråd i årskurs 6, när vissa tror att den som skriker högst har mest rätt. Man kan inte tycka det är konstigt att många tappat förtroendet för makthavarna.

Till i kväll hoppas jag att Anders W Jonsson, som representerar Centerpartiet i Annies frånvaro, håller sig lugn och tydlig och litar på den politiken han har i ryggen. Inte låter sig falla in i det kollektiva gnällandet, utan känner sig säker på att han är så uppbackad som han faktiskt är.

Då kan han visa att C har det som de andra saknar just nu. En stabil politik, sammanhållning i partiet och tydligt ledarskap. Storhet handlar sällan om att vara störst...

Inga kommentarer: