onsdag 23 augusti 2017

Förtroende

Förtroende?

Läser i DN om moderaternas "kris". Om detta har jag idag ingen synpunkt. Varje parti måste driva sin politik och sina möten själva. Vilket som. I en av artiklarna får man ta del av DN/Ipsos senaste mätning kring vilken av partiledarna som väljarna har mest förtroende för. Som centerpartist blir man ju glad att ens egen ledare ligger i topp. Hurra för det!

Men sen tittar man lite närmare på siffrorna och funderar ett tag. Detta handlar om förtroende, alltså inte ett politiskt ställningstagande, vilket gör att man kan ha förtroende för någon utanför sin politiska övertygelse. Tänker man så är det egentligen bara Lööf och Löfven som har vettiga siffror, och egentligen är inte de så bra heller. För: Vi har ingen ledare som mer än hälften av befolkningen kan sluta upp bakom.

DÄR har vi den egentliga krisen, och den gäller egentligen hela det politiska etablissemanget. För det är vi som är aktiva politiskt som har en gemensam förtroendekris gentemot väljarna att ta hand om. 

I Centerpartiet vill vi se ett nytt ledarskap. Då kanske vi ska se både på ledarskapet i form av personer, och ledarskapet i form av ledarskap. För förtroende är ingenting man får eller har, det är något man förtjänar...


Inga kommentarer: