fredag 23 oktober 2015

Överenskommelse

S:t Johanna från Centerpartiet

Då var den överenskommelsen om flyktingmottagandet klart. Blev först lite besviken på att det inte blev permanenta uppehållstillstånd (PUT) som blev riktmärket, men när man läser närmare i uppgörelsen ser man att barnfamiljer, ensamkommande barn och kvotflyktingar är undantagna, och då blir det helt plötsligt en bra överenskommelse. Det var ju främst för barnen som jag tycker man måste ha PUT, och det får dom.

Läser man vidare i avtalet är det mycket som Centerpartiet står för som kommit med. Utökat RUT, mer pengar till kommunerna och bättre förutsättningar för byggande och möjlighet till jobb är några exempel. Hittade inget om Centerpartiets excellenta förslag om att flyktingar kan bli arbetskraftsinvandrare från dag ett, men i en överenskommelse kan ingen få allt den vill.

Nä, på det hela taget ska nog Centerpartiet vara nöjd med överenskommelsen, och det märks också bland medlemmarna. Det är många som är positiva, och som vanligt får Johanna Jönsson en massa välförtjänt beröm. Snart blir hon väl kanoniserad till Centerpartiets helgonskara.

Gott jobbat sankt Johanna!Inga kommentarer: