onsdag 8 april 2015

Regeringsalternativ

 Ett eget alternativ

Idag kan man läsa i DN att Alliansens partier väljer att lägga egna budgetar som svar på de regeringen kommer att lägga under året. Det tycker jag är bra. Som jag tidigare bloggat om så finns det ett behov hos samtliga allianspartier att profilera sig och förnya sin politik. Att lägga en egen budget är ett tydligt sätt att visa var man faktiskt står. Det ger väljarna att en chans att välja den politik som står dem närmast.

Alliansen är ju ett regeringsalternativ, och ett bra sådant, men det är inte ett parti. Så lika viktigt som det är för partierna att stärka sin egna politik, lika viktigt är det att 2018 kunna visa ett starkt regeringsalternativ, alltså en allians. Det ger trovärdighet.

På tal om trovärdighet är det gott att läsa att Centern kan tänka sig att skära i ränteavdraget, något som jag också tidigare tryckt på. Det är oansvarigt att ha ett ränteavdrag när Riksbanken samtidigt har en negativ ränta. Överhuvudtaget ska det bli spännande att läsa den skuggbudget som C kommer att lägga. Det har florerat många positiva idéer inom partiet den senaste tiden, inte minst förslagen att förbättra integrationen, så nu får partiet en rejäl chans att visa att man är ett starkt, innovativt och valbart alternativ.

2018 kan visa sig bli ett riktigt trevligt år...DN-artikelInga kommentarer: