söndag 19 april 2015

I den allmänna debatten

Negativa troll

Jag är ofta ute och följer debatten på de olika partiernas sidor på Facebook. Tyckte det var spännande att läsa vad man tycker i allmänheten om det politiska läget. Tyckte alltså. Nu börjar jag tröttna lite. Jag är trött på gnäll, negativ attityd och ett allmänt tyckande att vi ska slopa invandringen. På i stort sätt alla partiers hemsidor kan man finna detta.

Alliansen gnäller över Decemberöverenskommelsen, att man inte gjorde saker under regeringstiden och att försvaret får för litet anslag. Regeringen får höra att de sviker löften och inte håller sin ideologi. Folk hotar dessutom ständigt med att sluta rösta på det partiet de kommenterar på. Det verkar också vara en allmän tro att politik ändrar allt över en natt.

När man följer upp vem som kommenterar märker man att det är rätt vanligt att gå in på ett parti man inte sympatiserar med för att sprida negativa kommentarer. I många fall gäller det människor som är trötta på att Sverige tar emot för många invandrare, även om det gäller andra frågor med.

Givetvis finns det många som går in på sidorna för att föra en riktig debatt om olika frågor och lyfta sitt parti och sina förtroendevalda, men tyvärr dränks de ofta i det allmänna gnället.

Tycker det här är lite tråkigt. Har inget emot att folk har olika åsikt eller är negativa till vissa beslut, men den debatt som förs är långt ifrån konstruktiv och då försvinner liksom åsikterna med. Försvinner åsikterna så är min mening att vi inte riktigt vårdar den yttrandefrihet vi har och som vi ska vara rädda om.

Så. Nu har jag gnällt. Dags att vara konstruktiv igen...
Inga kommentarer: