söndag 1 januari 2017

2017, nu kör vi

Titta framåt

Ja då lämnar man med viss lättnad året 2016. Det var ett år med mycket osäkerhet i världen och ett år som tydligt visade att fakta blev mindre viktigt och där känslor och lögner blev ett politiskt verktyg på ett sätt vi sällan sett. Då är det lätt att sätta sig ner och tycka att saker är bedrövliga och att man lika gärna kan skita i det hela. 

Men. Man kan också se att det just nu behövs en motkraft, och att det är viktigare än någonsin att ta sitt ansvar och engagera sig på riktigt. Dags att "spotta i nävarna" och försöka hitta bra lösningar på nutidens problem, vilket kan skapa det där samhället vi vill leva i och den där världen vi vill lämna över till våra barn.

Jag ser därför fram emot 2017. Det ska bli kul att fortsätta arbeta med ungdomar som lärare, det känns spännande att fortsätta engagera sig politiskt och jag ser också fram emot att få engagera mig i egna studier och i Hemvärnet. Fullt upp på alla fronter med andra ord.

De frågor jag ser som mest viktiga att arbeta med är följande:
  • IT-frågor
  • Värdegrund och integration
  • Utbildning och företagande
Sedan kan man aldrig släppa miljöfrågorna. De finns liksom med i alla de andra frågorna och är den variabel som alltid måste finnas med i de lösningar vi försöker hitta.

Så ni ser. 2017 har alla möjligheter att bli det där året då det hände. Var med du också.
Inga kommentarer: