söndag 31 juli 2016

Den öppna demokratins hot

Vardag för många

I Sverige har vi ett öppet och fritt land där man har rätt att både engagera sig politiskt och ha åsikter utan att man riskerar att hamna i fängelse eller utsättas för trakasserier. Inte från staten i alla fall. För det finns krafter i det här landet som öppet är emot det parlamentariska systemet och, som också tror på våld som ett sätt att uppnå förändring.

Tyvärr sprider det sig i och med att tonen på nätet blir hårdare och hårdare. När man sedan läser om att fritidspolitiker blir hotade och angripna (se länk nedan) blir man minst sagt arg, för att inte säga förbannad. För nog har folk rätt att tycka annorlunda, och visst får man tycka att politiker är idioter, men när man vill tysta och splittra då skakar man grundvalarna för det samhälle vi vill ha. Samma sak med de idioterna som tycker det ok att kasta sten på polis och annan blåljuspersonal. De kastar inte på "snutarna", de kastar på oss och det demokratiska samhälle vi vill ha.

Så de som ensidigt tror att invandringen och den muslimska världen är hotet mot vårt samhälle, de borde titta närmare än så. Alla som inte visar respekt mot åsiktsfriheten är ett hot mot den framtid vi vill ge våra barn.

För är du inte nöjd: engagera dig och skriv en motion. Jobba på det på det sättet lagen och samhället ger dig rätten att göra. Annars är du egentligen bara en feg stackare som inte har vett och se det fina du har omkring dig.

Med detta ger jag mitt stöd till alla, oavsett partitillhörighet, som jobbar häcken av sig för att skapa det samhälle de tror på. Backa inte. Ni behövs mer än någonsin.

Inga kommentarer: