onsdag 13 juli 2016

Absolut "Ja"

När det ser mörkt ut

Det är nog en och annan som börjar bli lite skeptiska till EU efter Brexit, Flykting- och Greklandskrisern. Man ser inte längre fördelarna med det öppna Europa, och de där tomtarna i Bryssel bryr sig mer om krökningen av bananer och överförmynderi än om de viktiga frågorna.

Svaret här är väl att kritikerna har fog för sina åsikter, och EU har väl inte varit så handlingskraftigt som man hade önskat, men just nu finns det en god chans att bygga det där EU vi vill ha.

För vi vill att våra barn ska leva i en öppen och fredlig värld där de fritt kan utbilda sig och arbeta. I ett Europa där man gemensamt arbetar för en bättre miljö och mänskliga rättigheter.

För vi fastnar lätt i det som är nu, och ser inte att det är den unga generationen som är EU. De som verkligen tar tag i de fördelar som det ger. Aldrig har Europa och världen varit så tillgänglig och det är de yngre som utnyttjar detta och ser det som självklart. 

Just därför är jag fortfarande för ett svenskt EU-medlemskap. Vi äger inte rätten att ta den gränslösa framtiden från våra barn.


3 kommentarer:

Stefan T sa...

Just detta sa även Cameron

Stefan T sa...

Just detta sa även Cameron

Onkel Olof sa...

Då är vi minst två som tycker samma sak :)