lördag 19 september 2015

Agora

Dagens diskussion

På min resa genom staden idag kom jag fram till en av stadens torg. Idag hade Kommunistiska Partiet torgmöte. Så klart kunde man inte låta bli att stanna och argumentera lite. Kanske kunde vi komma fram till någon form av koncensus i någon spännande fråga. Det gick ganska trögt.

Ja, vi var ganska överens om att Sverige ska ta emot de flyktingar som nu kommer men så fort vi diskuterade jobb, välfärd och företagande blev det stopp. Slutar aldrig att förvåna mig över vänsterns nästan religiösa tro på att staten och arbetstagarna är de som skapar jobben och att alla företag drivs av personer vars högsta mål är att suga ut proletariatet för att kunna köpa en en privat swimmingpool. Får man inte sin pool tar man alla pengar och drar utomlands. Att det tex finns friskolor som drivs av ideella styrelser verkar inte finnas i deras begreppsvärld.

Känns lite som om de utövar "företagsrasism", alltså att man dra alla näringsidkare över en kam för att få retoriken att fungera till sin fördel. Jag tycker det är viktigt att man lyssnar andras åsikter, men ibland känns det som om vi inte riktigt lever i samma land.

Oavsett vilket var det som vanligt lite befriande att få "slänga käft" ett tag. Nu är det dags att fortsätta läsa på till nästa veckas stämma...Inga kommentarer: