onsdag 4 mars 2015

LyxfällanI går kom det fram arr S och MP vill slopa överskottsmålet i budgeten. Något som varit en helig ko i svensk ekonomisk politik länge, även om det inte alltid uppnås. Man har ju bland annat kritiserat förra regeringen i dessa frågor.

När man tog över styret sa man att ekonomin var i kris, nu ärt den tydligen så bra att man inte behöver ha ett överskott längre. Magra- och feta kor kommer och går i en strid ström.

Den enda rimliga tolkningen av detta utspel är att vi kommer att få  vår- och höstbudgetar med underskott. Man känner nog att man vill göra lite smöriga reformer för att få initiativet i debatten. Det har ju varit lite svajigt i regeringen och man har fått backa på många viktiga frågor utan att ge en vettig reservation. Det pyr i de interna leden av den anledningen.

Redan de gamla romarna visste att "bröd och skådespel" var det bästa sättet att lugna de stora massorna, så bröd och skådespel lär vi nog få se framöver. Problemet är bara att alla kalas måste betalas, så det ska bli spännande att se hur det kommer att bli.

Kanske måste vi snart ringa staben bakom "Lyxfällan". De har ju vana av att städa upp efter för hög konsumtion...


Skådespel

Inga kommentarer: