onsdag 11 februari 2015

Kompromiss

Överens??

Hade tänkt blogga om att politik till mycket handlar om att kunna komma överens, även om man inte tycker likadant. Att man kan vara öppen med var man står i en fråga men ändå visa att olikheter kan finna bra lösningar. Bra symbolik och en känga åt media, som ska så split så fort de får chansen.

Sedan kom dagens kompromiss om betygen.

Jag tycker debatten om betygen har fått överskugga andra viktiga frågor. Tyckte att man skulle låta experter komma fram till att det nog inte var nästa steg för skolan. Men då backar regeringen (för så ser jag det). De vet att de riskerar ett nederlag i riksdagen och så backar man i frågor som är viktiga för sina väljare, och när Fridolin säger att skolan ska vila på vetenskaplig grund i sitt anförande på presskonferensen så vet man inte om man ska skratta eller gråta. 1-0 till Björklund. Eller 111-0 om man får tro vissa kommentarer på Miljöpartiets Facebook-sida.

Men men. Tror detta bara är början på en lång rad konstiga kompromisser och överenskommelser från regeringen. S låter MP ta smällen för det här, och någonstans känns det som att detta regeringssamarbete kommer att bli nådastöten för MP.

Men oavsett vilket, så är det just i den här frågan våra elever man förhandlar om.

Kanske är inte överenskommelser så bra som de låter...

Inga kommentarer: