söndag 8 februari 2015

Antifrågor...

På sned...

Sitter och läser Centerpartiets förslag på förbättrad integration. Många bra förslag och några som kan bli riktigt bra, om man inte glömmer att ta med de människor i det här landet som verkligen kan frågor, som t ex flerspråkighet i skolan och att bygga kulturella broar.

Det var också gott att höra Anni Lööf intervjuas i TV, där hon var tydlig med att allianspartierna måste få en chans att bygga sina egna profiler och fila på den politik de ska företräda. Media vill ju hitta klyftor och konflikter så fort två parter inte tycker likadant, och ändå är det ju just det som är demokratins grundval; att människor som tycker olika kan komma överens och skapa bra lösningar. Ja, kanske bättre än om alla tyckte likadant. Alliansen har ju visat att man kan komma överens över två mandatperioder, och det är stort nog i sig.

En sak jag däremot har svårt för just nu är debatten om betyg i åk 4. Om vi inför betyg i den åldern kommer det egentligen inte att lösa någonting. Tyvärr har en fråga som berör barnen fått lite av prestige över sig, precis som förbifarten utanför Stockholm. Antifrågor som bara ska bevisa vem som egentligen bestämmer, och som nog bestäms bättre av en grupp experter än av politiska lekmän.

Därför hoppas jag just nu på fler frågor som liknar Centerns integrationsförslag och färre som betygsfrågan. Men som den optimist jag är tror jag så klart att det arbetet som just påbörjats för att skapa den politik som ska råda till nästa val, kommer att bli både fräsch, miljövänlig och, så klart, närodlad...Inga kommentarer: