söndag 1 februari 2015

I tankarna

Grön framtid kanske

Gott och läsa de senaste om Centern i veckan. Att man står upp för en stabil flykting- och invandringspolitik. Medveten om att det finns problem, men redo att försöka lösa dem. Bäst gillar jag nog att man vill arbeta för en jämnare fördelning mellan kommunerna och att staten går in och täcker större del av kommunernas faktiska kostnader.

Annars kan man ju fundera lite på ett liknande system som i Danmark, nämligen att de kommuner som tar emot få flyktingar få betala till de som tar emot fler, men då jag aldrig gillat "Robin Hood-system" så hoppas man att detta kan lösas på ett bättre sätt.

Man diskuterar också behovet av fler billiga bostäder. Detta är en fråga som jag inte bara handlar om invandring och integration, utan samhället i stort. Vi är i behov av billiga bostäder för de som vill kunna leva ett alternativt liv. Om detta har jag bloggat om i andra sammanhang.

Annars handlar nog veckans "span" om att det inte verkar som att folk riktigt fattat att man bytt regering. I debatten om betyg i åk 4, så fortsätter man att kritisera Björklund fast det är Fridolin som är utbildningsminister. Betyder detta att regeringen är blek eller att oppositionen är stark? Antagligen både och.

Den där decemberöverenskommelsen, som man kan ha mycket att säga om, kanske inte gynnar regeringen så mycket som den trodde...


Inga kommentarer: