måndag 22 december 2014

Vilse i pannkakan...

Staffan och Storpotäten...

Rätt som man riktar in sig på ett extra val kommer ryktena om att regeringen förhandlar med Alliansen om regler för minoritetsstyre, vilket skulle kunna förhindra valet i fråga. Det verkar bara som om Centerpartiet är det enda parti som både har medlen och en brinnande vilja för nyval. Virrigt är det i alla fall.

Får en att tänka på ens barndoms barnprogram "Vilse i pannkakan". Ett program som var väldigt starkt vänsterpropagandistiskt och som handlade om den lilla människans, Vilses, förvirrade tillvaro i den stora världen där den självgode pampen Storpotäten regerade. Lite så känns det när man studerar det politiska läget i landet just nu. Det stora systemet förvirrar den lilla människan. Hur ska man tro, tycka och välja när allt hela tiden förändrar sig och de styrande bara velar?

Som jag ser det kan det här bara gynna det partiet som attraherar dem som redan känner sig utanför, förtappade eller hotade, och ni vet vilket jag menar.

För att undvika nyval måste de förhandlande hitta ett sätt att rädda allas ansikten samtidigt som man hittar den tydlighet och trygghet som den lilla människan så starkt önskar. Om man inte lyckas med det kommer vi inte bara att vara vilsna i pannkakan, vi kommer att vara helt snurriga i planeten...
Inga kommentarer: