fredag 5 december 2014

I krisens bakvatten...

In the eye of the onkel...

Nu börjar saker och ting sjunka in lite efter nyheten om extra val. Alla skyller fortfarande på alla och pajkastningen på nätet är i full gång, och då inte bara bland politikerna. Har varit på många Facebook-sidor de senaste dagarna och språket är inte mindre ankdamm där än bland riksdagspartierna. "Mänskligt", skulle jag normalt säga, men det det finns ett allvar i det som oroar mig lite, även om jag gillar när det finns ett brinnande engagemang. Det är dock långt till det där förhandlingsbordet som alla verkar vilja ha. Samtidigt är det kanske detta svensk politik behöver för att intressera på riktigt igen, och har vi lite tur kanske det finns rum för lite ideologi igen. Det var ett tag sedan.

En annan liten spännande sak som hänt i veckan är ju att regeringen och SD fört samman Alliansen igen. Det var ju dags för de olika partierna att gå i opposition och arbeta fram en ny politik och en ny strategi var och en för sig. De mindre partierna hade behövt visa att de står för en egen politik också, och inte bara är en kompromiss i ett sammanhang. Den här mandatperioden hade varit bra för det. Det var ju lite här jag själv tänkt hoppa på tåget. Nu har budgetfadäsen gjort att Alliansen åter igen spelar i samma kedja. Hade nog inte Löfven räknat med.

En annan rolig sak är ju att SD valt MP till huvudmotståndare. Det svider nog lite på vänsterfalangen. Dessutom har ju MP lyckats med det som Stefan misslyckats med: Att få till en blocköverskridande överenskommelse med Alliansen. Om invandringen dessutom. Doh!!

Det känns som om det är mer i luften som snart kommer fram. Håller mig aktivt passiv så länge...


Inga kommentarer: