onsdag 5 augusti 2015

Drick mjölk - rädda en ko


Den svenska mjölkproduktionen riskerar att haverera. Sjunkande marknadspriser på mjölk gör att friska mjölkproducerande kor måste skickas på slakt. Varje dags läggs en gård med mjölkkor ner, vilket medför tomma ladugårdar och fler djur till slakterierna.


Att svenskarna väljer att dricka mindre mjölk gör att mjölkbönder måste minska sin djurhållning i Sverige och vi kommer att bli beroende av imposterat kött, med sämre regler för djurhållning och större användande av antibiotika.


På många ställen kommer mindre mjölkproducerande djur också leda till att det öppna landskapet också hotas och därmed artrikedomen i vårt land.

Nej, det är dags att agera nu. Kanske måste vi kortsiktigt statligt subventionera mjölken, som vi gjorde förr. Men vi kan också välja att betala mer för mjölken och se till att våra barn får den mjölk de behöver för att växa och vara friska.

Så här vill vi ha det

Så därför drick mjölk för landsbygden, barnen och framtiden!
I morgon är ännu en ladugård tömd...Varje dag lägga en mjölkgård ner

Observera att detta inlägg är ett sätt att demonstrera hur vissa partier med viss skrämselpropaganda väljer att måla upp en bild av en värld som inte riktigt stämmer genom spela på våra rädslor. Något som jag normalt är mycket emot.
Det finns mycket sanning i det här inlägget, men observera att mjölkkor blir slaktade efter några år även om vi skulle dricka mer mjölk. Däremot jobbar Centerpartiet för en god djurhållning och minskad användning av antibiotika i jordbruket. Glada och välmående djur levererar godare mjölk...

Inga kommentarer: