söndag 7 maj 2017

God stämning

På stan

Politik måste vara som livet i övrigt: både allvarligt och roligt. Man måste vara samlad, påläst och seriös i det mesta, men man måste också ha lite distans och våga ha roligt med. Att man kan skratta ihop är en nödvändighet de gånger man måste ta i de jobbiga frågorna.

Jag är med i en liten grupp centerpartister kallad "Tankesmedjan". Vi har inga offentliga uppdrag, men planerar och utövar förfester, efterfester och en och annan after work. Det låter kanske inte så seriöst, men trots att vi har väldigt trevligt ihop blir det ändå många seriösa diskussioner att ta med sig i det mer allvarsamma arbetet. Man får det på köpet liksom.

I fredags hade vi väldigt roligt. Vi samlades i en större skånsk stad, åt och drack gott och funderade kring stämman som ska vara i Malmö i höst. I slutet av kvällen drog vi ner på staden där vi sprang på reklampelaren ovan. Det tog jag som ett gott omen.

Det är bara att konstatera att det är väldigt god stämning i Centerpartiet just nu. Det lovar gott inför de dagar då allvaret och vardagen kräver mer av oss...

Inga kommentarer: