onsdag 22 mars 2017

Upp, ner och ledarskap

Det går bra nu

Bara att konstatera att det går bra för Centerpartiet just nu, vilket är väldigt inspirerande. Jag har tidigare bloggar om vikten att hålla fast vid sin linje, även när det blåser, vilket Centerpartiet har gjort sedan stämman 2015.

Men just nu handlar det inte bara om siffror och statistik, det har även blivit en fråga om ledarskap. Ledarskap är minst lika viktigt som tydlighet och ihålighet, eller egentligen så hänger de ihop. Människor vill känna sig trygga med de som styr, precis som barn vill ha en trygg vuxen hand när åskan går eller mörkret lägger sig. Det är också därför barn ofta är provocerande mot vuxna. De vill inte se om man blir arg, utan kollar om man är den trygghet de behöver.

Precis likadana är väljarna. De testar oss för att se om vi är trovärdiga och menar det vi säger. Gör vi inte de blir de otrygga och fortsätter testa oss.

Annie, som är relativt nybliven mamma, har nog testats de senaste året på båda sätten, och klarat det bra. Hon har stått pall, och då känner de flesta sig trygga med det. Och när de väl är trygga litar de mer på det politiska budskapet, om de överhuvudtaget bryr sig om frågorna.

M plågas just nu av motsatsen. De har ändrat sin politik så många gånger att väljarna testar dem. Man vet inte var de vill gå eller var de står. För raset började egentligen inte när man räckte ut handen mot SD, utan den dagen då L och C sa "nej". Då blev det tydligt att man inte har ledarskapet ens över de sina. Det var allt många behövde för att konstatera att de testat färdigt.

Det går fort att sprida ut flocken, och kan ta väldigt lång tid att samla ihop den igen. Men det tänker man inte på när flocken tycks göra det den ska och det bara flyter på.2 kommentarer:

Stefan T sa...

Vad var det L och C sa nej till?

Onkel Olof sa...

En del frågor som dykt upp under vägen. Bland annat vill M fälla regeringens budget, man ville också ha hårdare anhöriginvandring och sedan kom inviten till SD.

Till detta ska man också lägga till att L fört en hårdare försvarspolitik än övriga Alliansen