onsdag 2 november 2016

Id-kontroller

Fortsätter

Idag beslutade regeringen att id-kontrollerna ska fortsätta. Detta på grund av någon lullig förevändning att det är bra för Sveriges säkerhet. Med Sverige menar de nog egentligen inte Skåne och den där regionen vi byggt upp med Danmark. Bron har varit en riktig framgång som inte bara varit bra ekonomiskt, utan som också visar att man kan bygga ett EU där områden kan vara viktigare än gränser dragna på 1600-talet.

Öresundsområdet började verkligen bli ett med danskar och skåningar som helt naturligt bor och arbetar på båda sidorna om sundet. Därför stör det mig enormt att regeringen vill ha kvar det här åbäket och dessutom tycker att de är duktiga som gör det. Jag tycker det är enormt beklagligt, och ser verkligen inget att vara stolt över.

Ibland måste man göra vissa saker och ta obekväma beslut som går emot ens ideologi, det är jag den första att erkänna, men man bör inte vara stolt över att människor som vill söka asyl inte kan komma hit. Kallar man sig sedan för ett solidaritetsparti är det ju närmast en skandal.

Men det är bara att konstatera att värdegrund idag är mindre värd, så frågan är ju om den kan kallas för värdegrund egentligen? "Förlustgrund" eller "värdefloskel" vore mer passande, och just nu står Öresundsbron där som dess monument och kostar värde på många sätt.


Inga kommentarer: