söndag 8 maj 2016

MP-kris

Försvarare

Det har blåst mycket kring MP på sista tiden. Ja, vem kan undkommit det? Som vanligt är det Åsa Romson som får ta de största smällarna, Men Gustav Fridolin står inte utan skuld heller. Medierna är fulla av olika artiklar,  och många vill berätta sin historia. Inget nytt med det, och inget ovanligt att ett parti har en kris. En grupp med många människor får förr eller senare motsättningar. 

Men det är just närt man får dessa motsättningar som det märks om man har ett bra ledarskap. Om det finns någon eller några som kan stå upp för gruppen samtidigt som man pekar med hela handen. Jag brukar säga att Sverige har gott om chefer, men brist på ledarskap. Det ligger lite i att vi har en tro på att kunniga människor med automatik blir bra ledare. Detta trots att vi gång på gång påminns om att så inte är fallet.

Både Åsa Romson och Gustav Fridolin är bra politiker, och är kunniga på sina områden, men är kanske inte de ledarna som partiet just nu behöver. Så min analys varför det går lite dåligt för MP just nu handlar om det svaga ledarskapet. Mitt förslag blir också därför att man väljer tillfälliga språkrör på nästa stämma som bara har i uppgift att "städa upp" och organisera. Några som inte är oroliga för smärtsamma beslut. När det blivit ordning igen kan man åter välja någon med mediakarisma eller liknande. Jag hoppas verkligen att de gör det, för svensk politik behöver alternativa partier som Miljöpartiet.

MEN, de får passa sig. Hajarna känner blodsmaken i vattnet, och den största hajen just nu heter V, som visat på sin stämma att man står redo att ta över resterna av MP om de faller. Deras uttalanden om kolgruvorna i Tyskland är ett tydligt ställningstagande. Är ni trötta på MP är vi det rätta valet! säger Vänsterpartiet och hoppas vilsna miljöpartister ska ge dem några procent extra. Själv tror jag detta beteende bara gynnar Alliansen.

Som ni förstår kan de närmaste veckorna bli väldigt intressanta för oss som gillar politik...

lurande faran.

Inga kommentarer: