söndag 14 februari 2016

Hemmafru

Modernt provocerande

Var på utbildning i Brösarp igår. Det gällde förhållandet politiken och media, alltså hur man ska förhålla sig till och samarbeta med tredje statsmakten. Det var en givande dag på många sätt.

Som vanligt träffar man människor att dela erfarenheter med, och bland annat kom jag i diskussion om en viktig fråga för många, nämligen den att arbeta mindre för att kunna vara mer med sina barn. Både kvinnor och män har funnit att lön och karriär inte är allt, och att om man är beredd att dra ner på vissa saker i livet kan man berika det på annat sätt.

Många barn idag tillbringar 10 timmar eller mer om dagen i förskolan eller på fritids och har därmed en längre "arbetstid" än vad vuxna har. Här finns mycket att fundera kring och kravet på att alla ska heltid kanske har vissa baksidor som inte alltid kommer fram.

Diskussionen ledde fram till den lite provocerande affischen ovan. Men tar man sig en funderare är den genialt bra. Rubbar våra förutfattade meningar med ett enormt värdeladdat ord, "hemmafru". 

Ja, kanske är det dags för ett halvtidsbyte...Inga kommentarer: