fredag 5 februari 2016

Befriande tydligt

Inte som andra

När intrigsökande medier och SD försöker hetsa på oppositionen att fälla regeringen skapas lätt en osäkerhet, och den här osäkerheten har vi sett mycket av den här hösten. Man byter inriktning över en natt och ideologier läggs i frysboxen för en bättre dag.

Mitt i detta vågar Centerpartiet gå ut och tydligt klargöra att man inte tänker ändra sin ståndpunkt och fortsätter söka lösningar på svåra frågor. Det känns befriande även om det samtidigt har sitt pris. Ja, man står för ett öppet samhälle och värnar om asylrätten, tvärt emot övriga alliansvänner, och även om jag inte tycker alla förslag är bra så är helheten kompakt. Uppslutningen är också stor bakom Centerledningen och de frågor man står för.

Detta kommer nog på kort sikt att kosta en och annan röst eller procent, men på lång sikt är detta den enda rätta vägen. Just därför är det också bra att partiet står upp och förtydligar att man inte tänker vara med på en gemensam Alliansbudget innan 2018, att man inte tänker fälla regeringen i det kaos som råder och att samarbete med SD inte är tänkbart.

Att sedan Annie äntligen tagit strid mot LO är bara en skön vårbonus...


Inga kommentarer: