måndag 1 februari 2016

Äntligen Annie

Efterlängtad i debatten

Vi är nog rätt många som saknat Annie Lööf under hösten. Anders W Jonnson har gjort ett formidabelt arbete som ersättare och har varit mycket duktig i debatten, men på något sätt har man nog saknat Centerpartiets naturliga ledare. Just därför hade man lite uppskruvade förväntningar när Annie skulle vara med i SVT:s "Agenda" igår.

Annie var som vi vant oss vid tydlig och självsäker, och som vanligt irriterade jag mig på media som aldrig låter någon tala till punkt och som egentligen bara hade två saker man ville ha fram: "inte kan man väl ta emot 10 000 flyktingar i veckan"  och "nog är det en klyfta inom Alliansen". Samma vilja att få Centerpartiet att framstå som naivt som vi vant oss vid under hösten. Kompromisser, förslag till systemförändringar eller Centerns historiska förmåga att vara en pålitlig part i överenskommelser var inte intressant.

Annie var nog lite ringrostig för hon brukar vara bättre på att styra dialogen i rätt riktning, något hon inte fullt ut lyckades med, och samtidigt smög sig den där känslan in som man haft ett tag; nämligen att det sker en del i kulisserna just nu som kanske inte gör Alliansen till den självklarhet som Annie företräder. Det bubblar i M och mumlas i KD, något som kanske inte passar Centerpartiets mer raka och humana linje och som Annie, smart nog, inte kommenterade.

Det bästa med intervjun var att Annie fortsatte att "stå pall" för den linje partiet valt och hon fortsätter sitt tydliga språk. Hon visar också att ledarskap och föräldraledighet går att kombinera.

Så välkommen tillbaka Annie! men glöm inte en vindtät jacka. Det kommer att blåsa mycket i vår...


Inga kommentarer: