söndag 10 januari 2016

Blåbrun soppa

Politik i många smaker

Hörde att man från vänsterflanken kallar Alliansen för "den blåbruna soppan". En pastisch på Carl Bildts gamla benämning på de rödgröna. Om detta kan man tycka en hel del, men som centerpartist har man väldigt svårt att ta det där till sig.

Som jag bloggat om tidigare så har det blivit så att vissa allianspartier mer och mer börjat dra sig mot SD, men samtidigt har ju också regeringspartierna börjar tumma på sina ideologier. Kvar är V och C som "står pall". Av dessa två partier är det egentligen bara ett som aktivt försöker hitta lösningar på de utmaningar vi står inför. Alltså är det bara ett starkt mittenparti i politiken just nu, nämligen Centerpartiet, och min åsikt är att det är här man ska vara och utvecklas.

Centerpartiet ska inte blandas in i någon brun sörja eller soppa, och det ska vara tydligt för alla väljare. I dagsläget måste man värdera om Alliansen, som hittills varit ett gott bygge, är det som är framtiden. Blockan kommer med största sannolikhet att ändras vid nästa val, och då Centerpartiet ofta visat att man är ett bra parti att förhandla med, så kanske ett starkt självständigt parti är ett bra sätt att få igenom sin egna politik. Ja, kanske till och med få en så kallad vågmästarroll.

Det är några år till nästa val och mycket kan ändra sig till dess, men när man tittar på Centerpartiets utveckling det här året så är framtida samarbetspartners inte lika tydligt som det var innan förra valet.

Blå-grönt är bra, men blå-brun-grönt säger jag "nej tack" till. Den paletten gör inga vackra tavlor...

Inga kommentarer: