söndag 27 december 2015

Karin Söder

En stark tradition

Igår fick vi beskedet att Karin Söder gått ur tiden. Ett tråkigt besked, som påminner oss om att ta vara på den tid och de människor vi har nära. Att lyssna och lära av de som bär den historia vi inte själva upplevt.

Själv har jag ingen personlig relation till Karin och det skulle vara förmätet att säga att hon varit en direkt förebild för mig, men ändå är hon en stark anledning till att jag idag är medlem i Centerpartiet. I dagar där olika partier tävlar om att vara mest feministiska och jämlika, så finns det få partier som kan tävla med C om att ha starka kvinnliga förebilder och ledare. En tradition som är fortsatt stark idag, och som Karin varit en fin företrädare och pionjär för då hon var Sveriges första utrikesminister och senare Sveriges första partiledare för ett riksdagsparti.

För mig förblir Karin alltid en symbol för att kompetens och engagemang alltid är det viktigaste. Inte vilket kön- eller tillhörighet man har. Att man kan bryta mönster även i de mest betongstela systemen.

Så i det sorgliga i att en förebild lämnat oss finns också ett stort ljus i det som lever kvar.

Tack Karin!


Inga kommentarer: