lördag 19 december 2015

C det nya SD

Det rör på sig

Det är märkligt vad det svänger i politiken och hur kaosartat vindarna blåser. Bara för ett halvår sedan var alla partier ganska överens i flyktingfrågan och SD och V var de stora fienderna mot landets säkerhet och vår välfärd.

Nu är det nya tongångar. Alla partier trängs kring SDs stora fråga och med nästan samma lösningar på problemet. Kvar står bara V och C, som ideologiskt egentligen står ganska långt ifrån varandra. Ja, nu kan man också i vissa tidningar läsa artiklar om att C är ett samhällsfarligt parti, även om man inte är odemokratiskt eller revolutionärt. Men är helt enkelt inte kloka som tror på människan och på att man måste ändra stela system som inte pallar trycket.

Alltså har C fått samma läge som SD hade för ett tag sedan. Man står ensam med en egen fråga som ingen annan verkar vilja ta i med tång. Hade jag inte brytt mig så hade jag nästan tyckt att det var lite roligt. Men det är inte roligt. Det är väldigt allvarligt när olika sidor hela tiden byter ståndpunkt efter procenten i väljarundersökningarna. Skapar oro, och oro skapar rädsla och förvirring. Rädsla och förvirring är en dålig grund att ta viktiga beslut på.

Vi har sett vad den här oron kan göra med ett land förut. Därför är det viktigare än någonsin att "stå pall", som Annie Lööf uttryckte det. Ibland måste man våga stå utanför och stå kvar. Det blir lätt att man annars står där och undrar hur det kunde bli så här...
Inga kommentarer: