onsdag 11 november 2015

Läger och block

Senaste utspelet

Lyssnade på Ebba Busch Thor idag och KDs förslag till nya åtgärder i flyktingfrågan. Bland annat vill man upprätta "asylansökningsområden", alltså ställen där man direkt placeras för att få sitt asylärende prövat. I mina tankar är detta ett flyktingläger, inget anat. Detta gör mig lite bedrövad att höra. Läger har en tendens att verkligen skapa ett "vi och dom", och löser väldigt sällan några problem, tvärt om.

Lägger man till detta att man vill ha gränsbevakning, hårdare anhöriginvandring och lite annat så måste man börja fundera på var KDs berömda värdegrund har tagit vägen. En öppenhet och en vilja att hjälpa de utsatta verkar få stå tillbaka för värdena om att skydda familjen till varje pris.

Jag är en stark försvarare av Alliansen, men om M och KD ska fortsätta ta steg efter steg mot den extrema högerkanten i fråga efter fråga, ja då kan man fundera på om det finns en värdegrund som kan hålla samman densamma. Efter Centerpartiets stämma och ståndaktiga ställningstagande i integrationsfrågorna, känns det långt till de förslag som Ebba kom med idag.

Jag tror mer på att man måste lägga sina partifärger åt sidan och göra rejäla partiövergripande lösningar som inte bygger på tillfällig desperation. Ska tävlan om vem som är "tuffast mot regeringen" fortsätta, så har vi snart ett nytt politiskt landskap i Sverige, där KD, M och SD är en kant V, S och MP är en och där FP och C står i mitten.

Politik är inte bara sakfrågor, det är värdegrund lika mycket. Just nu testas vår värdegrund på riktigt. Centerpartiet har klarat det testet väl...


Intervju med Ebba


Inga kommentarer: