söndag 1 november 2015

EnvishetFick den här tavlan av min fru igår. Tycker den är väldigt rolig. Den föreställer några gubbar, för det var nästan bara gubbar i politiken förr, som tar sig ett par supar. I fickan på den ena ser man ett papper som det står "muntligt anförande" på.

Under bilden kan man läse följande text:

"En Riksdagsman lagar att han får litet inflytande för plenum"

Ja, ibland känns det som man behöver en liten jäkel i debatten. Envishet har sitt pris, skulle man kunna säga. För envishet behövs. Just nu för jag en debatt med de där tyckarna som verkar överbefolka nätet för tillfället. Här har fakta och goda argument ganska liten effekt, så man får vara klurig och, just det, envis.

För vi har ett läget i poliotiken där man inte får vika ner sig utan fortsätta arbeta för det man tror på. man måste tänka att de som säger att "politiken inte lyssnar på människorna" menar att man inte lyssnar på de få som skriker högst. Men det är lätt att följa med om man inte är allert. Så det bästa är nog att låta den där nubben va i alla fall...På tal om nätet. Gjorde den här något icke-vetenskapliga undersökningen på Facebook i veckan. Visar vilka partier som har flest följare just nu på den sidan. Kanske något att ta med sig i det fortsatta och envisa arbetet:
Inga kommentarer: