lördag 23 maj 2015

Profil

Tänk...

Ibland verkar det som om politiken bara klarar en fråga åt gången, och att många partier som nått snabba framgångar antingen varit missnöjda eller bara drivit en stor fråga. Centerpartiet själv var ju som störst när man drev kärnkraftsfrågan på 70-talet. 

Eftersom ingen politik eller ideologi kan göra alla nöjda, med möjligt undantag för romarnas "bröd och skådespel", så måste förr eller senare ett missnöje sprida sig. Man måste då få folket att tro att man kan "ändra hela skiten", om man vill göra rekordval.

Lite så har ju SD lyckats göra. Man har en stor fråga, och man är beredd att ställa till oreda för att visa att man kan ändra på systemet. Man ger folket en kort lösning och man har visat att man går emot "systemet". Svårt att bemöta med saklighet och argumentation.

Så om man vill ta tillbaka förlorad makt måste man rannsaka sig själv och bli ännu bättre på att skapa och driva sin politik. Centerpartiet har en bra helhetspolitik och bra personer som leder partiet, men kanske saknar vi den där "stora frågan" som kan få folk att titta åt ett nytt håll. Gärna innovativt och lite galet.

Givetvis har jag idéer om det med, men de får jag hålla på till andra forum. Det är ju 2018 vi ska ta över igen...Inga kommentarer: