fredag 29 maj 2015

Det tar sig

 Senaste siffrorna från Aftonbladet

Det var positiva siffror när Aftonbladet visade sin senaste väljarbarometer. Centerpartiet har ökat med över 2% sedan valet, och detta trots DÖ och annat. men egentligen är det inte så förvånande. Många i partiet gör ett starkt jobb just nu. Det är ofta en Centerpartist som får representera oppositionen i olika frågor. Man har tagit över Moderaternas naturliga roll här, och media hänger på. Lägg till detta att Annie Lööf just nu ligger på som en outtröttlig perpetum mobile. 

Det sprutar ut idéer och förslag inom många områden, och Centerpartiet gör det som få andra partier vågar göra; stå som en naturlig politisk motståndare till SD. Man ruckar inte på värdegrunden för några extra väljare. Centerpartiet är det som Löfven önskade S var helt enkelt.

Mitt i detta ska man ju också i ärlighetens namn säga att SD fortsätter att gå från klarhet till klarhet. De har blivit det naturliga valet för de som är trötta på den etablerade politiken, eller bland de som tror det finns snabba lösningar på komplicerade problem.  Det skulle vara enkelt att tro att man måste bemöta detta med liknande politik, men jag tror personligen att en stabil egen politik är det som vinner i längden, inte smutskastning av andra.

Vi får väl se vad som händer efter Socialdemokraternas kongress i helgen. Om de kommer med några fräscha och starka förslag som vänder trenden. Känslan säger att det är ganska osannolikt och egentligen ganska ointressant.

Siffror är sällan en sanning, men de kan visa på trender, och just nu ser både siffrorna och trenderna bra ut...


Utveckling senaste månaden

Inga kommentarer: