torsdag 30 oktober 2014

Bondförnuft

Med anor

Tycker det är lite bra det där med att Centern kommer från Bondeförbundet, från en tid då betydligt fler procent av befolkningen levde och verkade inom jordbruket. Idag skulle man inte få några mandat på enkom lantbrukares röster, så ett modernt parti måste vidga sina vyer precis som Centern gjort.

Vilket som. Jag har en slogan som jag ibland önskat att Centerpartiet anammat:

"Med bondförnuft mot framtiden"

Alltså ett parti som ser möjligheter, men som vågar stå emot det speedade konsumtionssamhället vi håller på att bygga upp, ett parti som vågar lägga budgetar längre än ett halvår och som ändå kan vara med och driva utvecklingen utan att verka bakåtsträvande. Vårt samhälle behöver ett nytt ekonomiskt system, och varför inte börja snegla åt en självhushållande kultur med nära lösningar, men där man utnyttjar modern teknik på bästa sätt. Precis som en modern lantbrukare måste göra.

För en god ekonomi handlar inte om stora inkomster, det handlar minst lika mycket om små utgifter och kvalitet i det man gör. Idag har vi råd att handla mindre, men med mer kvalité. Att faktiskt använda vårt "bondförnuft" i de investeringar man gör för ett bättre samhälle. Saker måste hålla i en generation och inte i en månad.

Jag tycker att partiet ska ligga i framkant i utvecklingen, men tror att Stureplan har haft sin tid för inflytande. Sverige har många kloka människor med många kloka idéer ute i landet. Och det är ur rötterna man får den mesta näringen. Det vet vilken bonde som helst...

2 kommentarer:

ERIC SECHER sa...


Tycker som du, men gör Centerpartiet det ?
Hämtar man inte den mesta näringen från just Stureplan ?

Onkel Olof sa...

Centerpartiets slogan är ju "Närodlad politik". Man vill att hela landet ska leva. Rimmar dåligt med att låta Stureplan få för mycket makt.

Sedan får man vara envis med det närodlade ;)